Aktuális

Riasztást adtak ki – itt csap le ránk ma viharos szél

Szélviharra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legerősebb széllökések akár a 65-75 km/órát is elérhetik.

A Dunántúlon több helyen (kiemelten a Kisalföldön, a Dunántúli-középhegység térségében) viharossá fokozódik a délnyugati szél. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ezért mára 5 megyére (Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém)  figyelmeztető előrejelzést adott ki, és reggel több járásra már citromsárga színű riasztást is közzétett.

A legerősebb széllökések várhatóan elérik a 65-75 km/órát. Viharos (60 km/óra feletti) lökésekre az Alföld északi felén, illetve az Északi-középhegység térségében is számítani lehet, ezen belül leginkább Pest megye területén lehet 70 km/óra közeli szélerősség.

29 fokot is mérhetünk

Vasárnap napközben fátyolfelhős lesz az idő, ennek ellenére sok, azonban többfelé szűrt napsütéssel számolhatunk; késő délutánig csapadék sem valószínű. Kora estétől a Fertő-tó környékén már egy-egy zápor is kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24-29 fok között alakul, míg késő este 14-21 fokig hűl le a levegő.

Forrás: hirado.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top