Aktuális

Kétszázezres borravalót kapott a fiatal pincérlány

A legtöbben azért dolgoznak gimnazistaként, hogy félretegyenek az egyetemre. Így volt ezzel a 18 éves érettségiző pincérlány is, akinek egy meglepően nagylelkű borravaló segít majd a továbbtanulásban.

 Alesha Palmer, a texasi Kemp városában dolgozik pincérnőként egy olasz étteremben. A lányt egy hónap választja el az érettségitől, ami után cukrásznak szeretne továbbtanulni, és nyitni egy saját üzletet. 

Kétszázezres borravalót kapott a fiatal pincérlány

 De jelenleg az iskola mellett 30 órában dolgozik, hogy spóroljon a továbbtanulásra. Alig egy hónapja dolgozott az étteremben, mikor egy laza estén, amikor mindössze két asztala volt, váratlan dolog történt. 

Kétszázezres borravalót kapott a fiatal pincérlány

Az egyedül vacsorázó férfi vendége fizetéskor egy kicsit tovább beszélgetett az étterem tulajával, mint az lenni szokott. A pincérlány megijedt, hogy valami panasz érkezett rá, ezért miután a férfi távozott, megkérdezte a tulajt, valami gond van-e. Ekkor tudta meg, hogy a férfi 1000 dolláros, azaz 260 ezer forintos borravalót hagyott neki! Mondván, hogy segítse a továbbtanulását.

Kétszázezres borravalót kapott a fiatal pincérlány

A lány még napokkal később is sokkosan mesélte a történetet, és a távolból köszöni a férfinak a nagylelkű adományt.

Az étterem tulaját megkérdezték, mi volt az eddigi legnagyobb borravaló, amit látott: azt felelte, a legközelebbi, ami ehhez állt, 100 dollár (26 ezer forint) volt.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top