Aktuális

Lesz szerdán tanársztrájk

Az érdekképviselet szerint elfogadhatatlanok a kormány javaslatai, ezért mindenképpen megtartják a szerdára tervezett pedagógussztrájkot.

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke a hétfői egyeztetés után az M1 hétfő esti híradójában a szerdára tervezett pedagógussztrájk ügyében a következőket mondta.

Lesz szerdán tanársztrájk

pedagógus sztrájkbizottság négy követelése közül a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) átalakításával kapcsolatban volt előrelépés, ám a kötelező óraszámok rögzítéséről és bérpótlékokról nincs megegyezés. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár szerint az egyeztetések a szerdai sztrájk után folytatódnak. A kormány az oktatás működtetése, finanszírozása érdekében 2017-ben 100 milliárd növeli az állami fenntartó költségvetését.

 Az április 20-i, egész napos országos sztrájkot a pedagógusok sztrájkbizottsága hirdette meg, melynek tagja a Pedagógus Szakszervezet (PSZ), az Oktatási Vezetők Szakszervezete, valamint a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet. A kezdeményezéshez más szervezetek is csatlakoztak. Galló Istvánné múlt csütörtökön bejelentette: a pedagógusok sztrájkbizottsága azt kezdeményezi, hogy az egész napos országos pedagógussztrájk mellett április 20-án délben öt percre országszerte “álljon le az élet”. Az érdekvédő azt kéri, hogy ne legyen kiszolgálás az üzletekben, ügyintézés a hivatalokban, álljon meg a közlekedés. Ezzel azt üzennék a kormánynak, hogy ha nem működik az iskola, semmi nem működik az országban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top