Aktuális

Nem indulhat Románia az Eurovíziós Dalfesztiválon

Mivel Románia köztévéje nem törlesztette adósságát az Európai Műsorsugárzók Uniójának (EBU), az országot az Eurovíziós Dalfesztiválról való kizárással büntették.

Románia idei kizárását az Eurovíziós Dalfesztivál mezőnyéből pénteken jelentette be a dalfesztivált szervező EBU. A román köztévé (TVR) a kizárás miatt nem kapja meg a rendezvény közvetítési jogát sem. Románia 16 millió svájci frankkal tartozik az EBU-nak.

Ovidiu Anton, a román válogató győztese. Jövőre újra dobhat.
Ovidiu Anton, a román válogató győztese. Jövőre újra dobhat.

Az EBU csalódással vette tudomásul, hogy a román kormány nem válaszolt adósságrendezésre vonatkozó kérésükre, pedig a tartozás a szervezet anyagi biztonságát sodorja veszélybe.

Amellett, hogy Románia képviselője, Ovidiu Anton nem énekelhet a dalfesztiválon, az ország a verseny közvetítési jogát sem kapja meg. Bár a román köztévé januárban törlesztette az adósság egy részét, azt is bejelentették, hogy több pénzük nincs a célra.

A TVR a dolgok jelen állása szerint több, az EBU-tagsággal járó közvetítési jogot is bukhat, mint például a foci-Eb-ét, illetve az olimpiáét. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top