Aktuális

Spórolj akár 10 milliót is lakásvásárláskor!

Akár 10 millió forintot is megtakaríthatsz azon, ha időt nem sajnálva, kellően informálódsz a lakásvásárláshoz kapcsolódó kedvezményekről. Egy korábbi felmérés szerint csak kevesen vannak, akik ismerik és élnek is a spórolási lehetőségekkel.

Ingatlanvásárlásnál elsőként az árról tájékozódunk, de fontos szempont az is, hogy hol található az épület, és az alapterület nagysága sem elhanyagolandó kérdés a vásárlás során. Aztán közel 6 hónap telik el a megfelelő lakás vagy ház keresésével, a szóba jöhető ingatlanok felmérésével.

Csekkold a pénzügyi lehetőségeket!

A legtöbben tehát különös figyelmet fordítunk leendő otthonunk kiválasztására. Szakértők szerint ugyanakkor sokan nem tudják, hogy milliós nagyságrendű tételeket spórolhatnak csupán azzal, hogy kellően körbejárják a pénzügyi lehetőségeket. A vásárlók 80 százaléka csak közvetlenül a döntés előtt tájékozódik a hitelekről, a banki és állami támogatásokról – derül ki az OTP Bank felméréséből.

Pedig ilyen fontos döntés előtt mindenképpen érdemes szakértők tanácsait kérni. A felmérés alapján ugyanis jól látható, hogy azok a hitelfelvevők, akik éltek a tanácsadás lehetőségével, a lakásvásárlás finanszírozásához hasznos és használható információkat kaptak. Egy lakáshitel felvétele ugyanis legalább olyan komoly elköteleződés, mint a leendő otthon kiválasztása.

Milliós segítség

Egy kétgyermekes és harmadikat is vállaló család a lakástakarék-pénztári megtakarítással, a csok igénybevételével, kamattámogatott hitellel és a munkáltatói lakáshitel-törlesztési támogatással akár 10 millió forint fölötti összeget is spórolhat egy 26 millió forintos újépítésű lakás vásárlása esetében. De a támogatások körültekintő igénybevétele egy 17 milliós használt lakás megvételéhez is többmilliós segítséget nyújthat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top