Család

CSOK: ennyit lehet spórolni a családi otthonteremtési kedvezménnyel

A szakember szerint azzal, hogy a háromgyermekesek által igényelhető 10 milliós támogatást nem hitelként kell felvenni, nagyjából további hétmilliót spórolhat egy család.

Ha egy család felveszi a többgyermekesek újlakás-vásárlásához igényelhető 10 milliós vissza nem térítendő támogatást és a 10 milliós kedvezményes kamatú kölcsönt, akkor tulajdonképpen nem 20, hanem közel 30 millió forinthoz jut  – legalábbis Ráski Péter, a Pénzcentrum.hu munkatársa szerint, aki a Ma reggelben beszélt a családi otthonteremtési kedvezményről.

Kalkulációja szerint a 10 millió forintos támogatás után, ha az piaci hitel lenne, 17 millió forintot kellene visszafizetni a törlesztési időszak alatt. Így tehát plusz hétmillió forintos juttatásként is értelmezhető az, hogy a három vagy több gyermekesek által elkölthető összeget nem kölcsönként kapják. A vissza nem térítendő támogatáson felül igényelhető 10 milliós kedvezményes hitel alacsony, 3 százalékos kamatával szintén jelentős összeget, több millió forintot spórolhatnak meg a családok – idézi a szakembert a hirado.hu.

CSOK: Ennyit lehet spórolni a családi otthonteremtési kedvezménnyel

Még több hír a CSOK-ról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top