Aktuális

Erre a dátumra esik pünkösd 2016-ban

Hamarosan pünkösd lesz, ami többek között azt jelenti, hogy szabad lesz a hétfőnk, így kipihenhetjük magunkat és remek programokat szervezhetünk a hosszú hétvégére! Te tudod, mikor van pünkösd 2016-ban? Megmondjuk!

Pünkösd a húsvéttól számított hetedik héten van, tehát minden éveben más időpontban, de az egészen biztos, hogy pünkösdvasárnap legkorábban május 10-én, legkésőbb pedig június 13-án lehet. Régen a májust pünkösd havának is nevezték az ünnep miatt. 2016-ban  pünkösdvasárnap május 15-ére, pünkösdhétfő pedig május 16-ára esik, ilyenkorra a hosszú hétvége és a várható jó idő miatt érdemes utazást vagy szabadtéri programokat szervezni.

 A húsvét és pünkösd közötti idő pontosan 50 nap, erre utal az ünnep neve is, ami a görög pentekoszté szóból ered, a jelentése: ötven. A pünkösd egyházi ünnep, de a kereszténység elterjedése előtt is ünnepnek számított. Több népszokásunk is kötődik hozzá, mint például a májusfa, amit vagy május 1-én állítanak és pünkösdkor bontanak le, vagy pünkösdkor állítják a megújuló természet és a szerelem jelképeként.

Erre a dátumra esik pünkösd 2016-ban

Még több pünkösdi tartalom az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top