Aktuális

Autóba zárták babájukat, börtönt kaptak érte

Másfél év, három évre felfüggesztett börtönt kaptak azok a szülők, akik a tűző napon, autójukban hagyták babájukat.

A hét gyermeküket mintaszerűen nevelő vádlottak tavaly nyáron egy bevásárlóközpont parkolójában, tűző napon álló kocsijukban – résre nyitott ablakokkal – hagyták másfél hónapos babájukat, míg vásárolni mentek, ezzel vád szerint annak veszélyeztetése történt meg.

Autóba zárták babájukat, börtönt kaptak érte

A 28-31 fokos déli hőségben háromnegyed órára felügyelet nélkül hagyott csecsemő folyamatosan sírt, és bár az egyik vádlott járműben hagyott mobiltelefonja – egy bébiőr-applikáción keresztül – nyolcszor is jelzett a másik vádlott telefonjára, a szülők nem hallották meg a figyelmeztetést.

Két járókelő hallotta meg a csecsemő sírását, akik értesítették az áruház biztonsági szolgálatát, majd a mentőket és a rendőrséget.
A szülők a tényeket elismerték, de bűnösségüket nem. Azt mondták, azért hagyták magára a csecsemőt, hogy kialudhassa magát, mert egy korábbi oltástól nagyon nyűgös volt, és az anya szerint nagyobb veszéllyel járt volna, ha magukkal viszik. Az apa egyszer kiment az autóhoz, ahol mindent rendben talált.
 Azt állították, hogy nem akarták ilyen hosszú időre őrizet nélkül hagyni a csecsemőt, ám a vásárlás elhúzódott, ezért az apa egyszer kiment ellenőrizni a gyermeket, de amikor mindent rendben talált, visszament a bevásárlóközpontba. A bébiőr-applikáció figyelmeztetését pedig azért nem hallották meg, mert az túl halkan jelzett – mondták.
A bírónő szerint a bűncselekmény már önmagában a veszélyeztetéssel megvalósul, anélkül hogy tényleges egészségkárosodás következne be. 

Az ítélet nem jogerős, a védelem felmentésért fellebbezett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top