Aktuális

Kiss László önként lemondott díszpolgári címéről, és bocsánatot kért áldozatától

Kiss László nem várta meg a százhalombattai önkormányzat döntését, önként lemondott díszpolgári címéről. Egyúttal a városi uszoda átkeresztelését is kérte a város vezetésétől, amely még a nemierőszak-botrányba keveredett szakvezető nevét viseli.

Nem várta meg Kiss László a százhalombattai önkormányzat döntését, maga kérte, hogy változtassák meg a róla elnevezett városi uszoda nevét, és önként lemondott díszpolgári címéről is. A nemierőszak-botrányba keveredett korábbi szakvezető levélben értesítette a város polgármesterét.

A város vezetése szerdán délután 1 órától tartja rendkívüli ülését, ahol ebben a két kérdésben döntöttek volna. A városban a nemi erőszak áldozata, Takáts Zsuzsanna nyilatkozatát követően forrósodtak fel az indulatok. Korábban még az önkormányzati képviselők arról szavaztak, közvélemény-kutatás alapján döntenek az egykori sztáredző elismeréseiről.

Még a közvélemény-kutatást eredetileg kezdeményező pénzügyi bizottság elnöke, Nagy Balázs is azt mondta az áldozat megszólalása után, “reméli, egységesen a díszpolgári cím visszavonása és az uszoda nevének megváltoztatása mellett voksol majd a testület”. Kiss László a megszégyenítő döntés elébe ment azzal, hogy maga kezdeményezte elismeréseinek visszavonását.

Az úszóedző, akiről időközben kiderült, annak idején a medencében is erőszakoskodtak egy másik lánnyal, évtizedek óta Százhalombattán él. 2014-ben a város alpolgármesterének választották,  posztjáról a botrány kirobbanását követően mondott le. Kiss László nem csupán névleg volt díszpolgára, hanem a város egyik legelismertebb embere is volt, a helyieket éppen ezért is rázta meg olyan nagyon napvilágra került a több mint ötven évvel ezelőtti ügy – írja a hvg.hu.

Update: Bocsánatot kért

Az Index írása szerint Kiss szerda délelőtt ügyvédek jelenlétében felkereste egykori áldozatát, Takáts Zsuzsannát, és bocsánatot kért tőle, az asszony pedig megbocsátott neki. Mindezt Százhalombatta polgármestere mondta a rendkívüli képviselő-testületi ülés előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top