Aktuális

15 évet kaptak a halálra éheztetett agárdi kisfiú szülei

Ítéletet hirdetett a székesfehérvári bíróság a "fényevőként" elhíresült perben. A halálra éheztetett másfél éves kisfiú szüleit, az őt kezelő orvost és természetgyógyászt is bűnösnek találta a bíróság, akiket első fokon 15 év börtönre ítélt.

A másfél éves, alig négy és fél kilós agárdi kisgyermek hosszas szenvedés után 2013 áprilisában halt meg, miután összeomlott a keringése. A kisfiúnak szülei gyakorlatilag nem adtak enni, mindenkitől rejtőzködve nevelték egyébként gazdagon felszerelt otthonukban. Amennyiben bebizonyosodik felelősségük a kisgyermek halálában, a rokonok akár 20 évet is kaphatnak.

A székesfehérvári bíróságon folytatott büntetőperben vallomást tettek a szülők, a kisfiút kezelő gyermekorvos és természetgyógyász is.

A bíróság bűnösnek találta a kisgyermek szüleit és nagyszüleit, az őt kezelő gyermekorvost és természetgyógyászt is. A szülők az elsőfokú ítélet szerint 15 év börtönbüntetést kaptak, leghamarabb 10 év után szabadulhatnak.

(Híradó)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top