Aktuális

Vizsgálatot indít a Klik a dunaújvárosi vécépucoltatás ügyében

Felhördülést keltett, hogy múlt héten harmadikos diákokkal takaríttatták ki egy dunaújvárosi általános iskola egyik összerondított vécéjét. Az iskolán túl a Klik is kézbe veszi az ügyet.

Vasárnap mi is megírtuk, hogy tombolnak azok a szülők, akiknek gyerekét vécépucolásra kényszerítették a Petőfi Sándor Általános Iskolában. Mint az kiderült, a takarítást elrendelő tanárnő a szülőknek írt levelében azzal indokolta döntését, hogy szerdán délután valaki összerondította a fiúmosdót.

Arra nem derült fény, hogy ki volt a “tettes”, és a “megbízást” kiadó tanárnő elismerte, hogy a későbbi nyomozás során megállapították, nem a mellékhelyiség kitakarítására ítélt fiúcsapat tagjai rondították össze a vécét. Az egyik gyerek apja elmondta egy dunaújvárosi lapnak, hogy mindenképpen alapos vizsgálatot kezdeményeznek a gyerekek megszégyenítése miatt.

Itt jön képbe a Klik

Mint az kiderült, az ügy feljebb ért, és egyenesen a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ indít vizsgálatot az iskolában. Az állítólag megszűnő Klik közleményében azt írta, hogy minden az emberi méltósággal nem összeegyeztethető, a diákok jogait, személyiségfejlődését és érdekeit sértő megnyilvánulást, pedagógiai módszert elítélnek. “A Dunaújvárosi Tankerület soron kívül foglalkozik az üggyel, a vizsgálat lezárása után az állami intézményfenntartó megteszi a megfelelő jogi lépéseket, amennyiben ez szükséges” – írták a közleményben.

(via Origo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top