Aktuális

EgyptAir-tragédia: roncsdarabokat találtak a tengerben

Az egyiptomi hadsereg a repülőgép fekete dobozait keresi, közleményükben arra nem térnek ki, hogy a roncsok között ezekre is rátaláltak-e.

Ahogy mi is megírtuk, csütörtök hajnalban 66 emberrel a fedélzetén eltűnt a radarról az EgyptAir egyiptomi légitársaság Párizsból Kairóba tartó MS 804-es járata. Az utasok zöme egyiptomi és francia volt. 

Terrortámadás?

Csütörtökön már közölték, hogy az utasszállítóból származó tárgyakat találtak a görögországi Kárpáthosz szigetétől 370 kilométerre, de később bejelentették, hogy ezek a darabok mégsem az eltűnt gépről valók. Hogy a gép miért zuhant le, egyelőre találgatják, ehhez nyújtana segítséget a fekete doboz.

Seríf Fathi egyiptomi légi közlekedési miniszter úgy fogalmazott, hogy semmilyen lehetőséget nem zárnak ki, még a terrortámadásét sem. Sőt a politikus állítja, utóbbinak nagyobb a valószínűsége, mint hogy műszaki hiba okozta a katasztrófát.

Robbanás nem volt

A Reuters hírügynökség névtelenül nyilatkozó amerikai illetékesekre hivatkozva közölte pénteken, hogy műholdfelvételek előzetes elemzése nem erősíti meg azt a gyanút, hogy robbanás történt volna a gép fedélzetén, és a pilóták sem adtak le vészjelzést az eltűnés előtt. Panosz Kammenosz görög védelmi miniszter szerint az utasszállító a lezuhanás előtt hirtelen kanyarokat hajtott végre, miközben jelentősen veszített repülési magasságából.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top