Aktuális

Büfét nyit a hajléktalanból lett lottómilliomos

A győri hajléktalanból lottómilliomossá vált Andraschek László kitört az alkoholizmus fogságából, és feleségével büfét nyitnak. Életük, úgy tűnik, ismét sínre kerül. És még legnagyobb vágyukat is megvalósíthatják, elutaznak az olasz tengerhez.

A győri hajléktalan, Andraschek László 2013 őszén 630 millió forintot nyert a skandináv lottón. A férfi önként vállalta a nyilvánosságot, és még a külföldi sajtó is felfigyelt rá. Azóta igazi hullámvölgy az élete. Eleinte úgy tűnt, a család élete sínre került, hiszen a milliós nyereményből házakat, nyaralót vásároltak, kihozták az intézetből az unokáikat, kávézót nyitottak. De hiába a gazdagság, a jólét, a házaspár a démonokkal nem tudott megküzdeni.

László ismét az alkoholhoz menekült, és felesége, Anikó sem tudta legyőzni korábbi lelki problémáit.

“Gyűlöltem a helyzetet, hogy egyikünk gazdag alkoholista, a másikunk gazdag pánikbeteg” – emlékezett Anikó, akit a Borsonline egy évvel azután már fölkeresett, hogy férje alkoholelvonóra került egy vidéki intézetbe.

László tavaly május elején kezdte az elvonókúrát, azóta tiszta. Kezelése novemberben ért véget, s ennek hatására úgy tűnik, a lottónyertesek élete ismét felfelé ível. Olaszországi nyaralásra készülnek, végre eljuthatnak a tengerhez, amelyre azóta készülnek, hogy megnyerték a pénzt.

Anikó elmondta, továbbra is forgatják a róluk szóló dokumentumfilmet, s a tervek szerint az utolsó jelenete éppen az lesz, ahogyan besétálnak a tengerbe.

A lottónyertesek épp azon dolgoznak, hogy megnyithassák büféjüket a győri Vásárcsarnokban. A standért az önkormányzatnál pályáztak, a tervek szerint Anikó saját receptjeiből készülő egytálételeket kínálnak majd.

A The Guardian is interjút készített a hajléktalan lottónyertessel
A The Guardian is interjút készített a hajléktalan lottónyertessel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top