nlc.hu
Aktuális
Andraschek László hajléktalan lottónyertes elhunyt

Elhunyt Andraschek László, a hajléktalanból lett milliomos

A győri Andraschek László 2013-ban, a hajléktalanság küszöbén nyert 636 millió forintot a Skandináv lottón.

A győri Andraschek László és neje, Anikó 2013-ban, a hajléktalanság küszöbén élve nyert 636 millió forintot a Skandináv lottón. Andraschek Lászlóné most szomorú hírt közölt a Telex-szel: „Négy hét alatt elvitte Lacit a rák, a máján lett daganat, mikor a diagnózis kiderült, már menthetetlen volt” – mondta.

Gyertya lángja a sötétben

Gyertya lángja a sötétben

Andraschekék története amiatt is különleges,

mert Magyarországon szinte senki nem teszi közhírré, ha nagyobb összeget nyer, ők mégis így határoztak. A házaspár évekig nem tudott szabadulni hirtelen felbukkant régi ismerőseitől, segítséget kérőktől, miközben László folyamatosan alkoholfüggőségével küzdött. A lottónyertes pénze körülbelül a kovid idejére fogyott el, bár Anikó szerint a hatszázmillió forint nagy része jó helyre ment. „Lacinak hat testvére volt, nekem pedig három gyerekem. Mindenkinek adtunk, és hát tíz év mégiscsak eltelt. Költöttünk bátran, mert megtehettük és mert élveztük is.

Gazdagnak lenni jó. Sokkal jobb, mint szegénynek.

De ha elmúlik, akkor is lehet boldogan élni.” A brókerbotrányon negyvenmilliót buktak, sőt a vállalkozásuk is becsődölt. Az életükről készült dokumentumfilm viszont nemzetközi díjat nyert.

„…sokszor (tanultunk) a saját kárunkon. Én most már így tekintek vissza a mögöttünk hagyott tíz évünkre. Laci gondoskodott rólam, eltartási szerződésben vagyok egy rokonnal, így amíg élek, nekem biztosan itt lesz az otthon, ahová a nyeremény után költöztünk”

– mondta Anikó, aki három éve dialízisre jár, hetente háromszor, órákat fekszik a győri kórházban. Felvették a transzplantációs listára, kaphat új szervet.

„Laci a legvégén útmutatást adott és megesketett,

hogy végigcsinálom. A dialízist, majd a transzplantációt is. Laci mindig itt állt az ajtóban, amikor elindultam. Integetett. Ez hiányzik most a legjobban” – mondta az özvegy. Andraschek Lászlót április végén temették el, a búcsúztatásán harmincan lehettek. „Nem is akartam volna nagyon sok embert, a rokonok azért ott voltak. Hát, igen… már nincsenek mellettünk sokan” –gondolkodott el Anikó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top