Aktuális

Ekkor lesznek az általános iskolai ballagások 2016-ban

Hamarosan itt a vakáció, amelyet persze még megelőz az általános iskolák végzős nyolcadikosainak ballagása és az évzáró. Hogy mikor lesznek az alapfokú tanintézetekben a ballagások 2016-ban? A nem is oly egyszerű kérdésre megkíséreltünk választ találni.

Hogy mikor is rendezik a 8. osztályos diákok ballagását az általános iskolákban, valóban nem egyszerűen megválaszolható kérdés. Az iskolák ugyanis saját maguk dönthetnek az időpontokról, és ez bizony igen széles skálán mozog. Ettől függetlenül próbát tettünk a ballagások lehetséges időpontjainak összegyűjtésére. Ugyanakkor mindenképpen érdemes a pontos időpontról a tanintézetekben érdeklődni.

Ami biztos az általános iskolákban

Nos, az egészen biztos, hiszen minisztériumi rendelet szabályozza a tanév rendjét, hogy az általános iskolákban az utolsó tanítási nap: június 15. szerda. Hogy miért éppen a hét közepe? Nos, a válasz erre a kérdésre igen egyszerű. Az ünnepek, a tanítási szünetek és szeptember 1-je, amely 2015-ben keddi napra esett, összevetését követően a törvényben meghatározott 181 tanítási nap éppen június 15-én telik le.

És mikor lesznek az általános iskolai ballagások 2016-ban?

Ahogyan a bevezetőben is jeleztük, ez a válasz többesélyes. Lássuk a lehetséges időpontokat:

  • 2016. június 10. péntek délután
  • 2016. június 14. kedd délután
  • 2016. június 15. szerda délután
  • 2016. június 19. szombat délelőtt

Hogyan lehetséges ennyiféle ballagási időpont az általános iskolákban:

Az általános iskolák maguk dönthetnek a ballagási ünnepségek megrendezésének időpontjáról.

Néhány iskolában ennek megfelelően az utolsó tanítási napot megelőző pénteken, azaz június 10-én ballagnak a nyolcadikosok. Más intézmények az utolsó tanítási napot megelőző napra, azaz június 14-re időzítik a ballagást.

Jellemzően a legtöbb iskolában a utolsó tanítási napon, június 15-én ballagnak a nyolcadikosok, de népszerű időpont a június 19. szombat is, amikor az évzáróval egyidejűleg búcsúztatják a végzős diákokat az általános iskolák, amelyet követően kapják meg a gyerekek a bizonyítványokat is.

Ekkor lesznek az általános iskolai ballagások 2016-ban

További ballagással kapcsolatos írások az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top