Aktuális

Csak elektromos autókat lehet vásárolni 2025-től

Minden jel szerint igaz a hír, amely szerint csak elektromos autókat árusítanak majd 2025-től. Persze nem itthon, hanem Norvégiában. Óriási lépés ez, csodás példa.

Norvégia már tavaly elérte a 2018-as kitűzött célt, ami azt irányozta elő, hogy 50 ezer regisztrált elektromos autó száguldozzon az utakon. Most pedig a négy legnagyobb párt állapodott meg arról, hogy 2025-től már csak elektromos autókat lehet majd értékesíteni. Ismerve a piacot és az olajlobbit, egyelőre nem tudjuk elképzelni, hogy ezt nemcsak komolyan gondolják, hanem meg is valósítják. Mindenesetre mi nagyon drukkolunk, hogy sikerüljön! Hiszen óriási lépés lenne az a bolygónk védelmében. Norvégiában manapság minden negyedik eladott autó elektromos.

Az elektromos autókat gyártó Tesla cég vezetője csodálatos országnak nevezte Norvégiát. Állítólag több országban is terveznek a norvéghoz hasonló lépéseket. Abban egyelőre csak reménykedni tudunk, hogy hazánkban is sor kerül egyszer majd minderre. Itthon már az is nagy szó lenne, ha elérhető áron vásárolhatnánk elektromos autókat. De abban sem látnánk kivetnivalót, ha az árak maradnának, viszont a keresetek nőnének jelentősen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top