Aktuális

Eb-győztes pólós is részt vett a nemi erőszakban?

Egy 18 éves lányt molesztálhatott 1960-ban Kiss László és két társa. Egyikük a kor ismert vízilabdázója volt.

A Blikk ír Kiss László korábbi úszókapitány és két társának ügyéről, akik egy akkor 18 éves lánnyal erőszakoskodtak az uszodában.

A cikk szerint F. Mariannát hárman körbevették, s a Kiss másik, csoportos nemi erőszak ügyét taglaló 1962-es periratokból az is kiderült, hogy a nemi szervét is fogdosták. Csak akkor akarták elengedni, ha megígéri, közösülni fog velük, de a medencei aktust is felajánlották neki – a lány a váratlanul felbukkanó úszómesternek köszönhetően szabadult ki a férfiak keze közül.

Kiss mellett a másik két résztvevő is sportoló volt. Egyikük a kor ismert vízilabdázója, aki még Európa-bajnokságot is nyert a válogatottal. Egy budapesti klubban pólózott, úszóként országos bajnoki címet szerzett, a másik férfi pedig szintén egy budapesti csapat játékosa.

Eltiltás volt, eljárás nem

Tettükért három hónapra minden sporttevékenységtől eltiltotta őket a Magyar Úszószövetség, s ebben az időszakban még az uszodákat sem látogathatták. Ugyanakkor a még komolyabb következményeket megúszták, ebben az ügyben nem indult rendőrségi eljárás – ezért a Blikk nem nevesíti a szereplőket, akiket meg is találtak, ám mindkét férfi tagadta a vádakat.

Amióta Kiss múltjára fény derült, egyre több, sporttal kapcsolatos nemi erőszak elszenvedője lép a nyilvánosság elé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top