Aktuális

Takáts Zsuzsa barátnőjére is vadásztak Kiss Lászlóék

A volt úszókapitány és két társa eredetileg Takáts Zsuzsa barátnőjét szemelte ki, mint ahogy az az egykori periratokból kiderül.

Kiss László szerdán bocsánatot kért Takáts Zsuzsától, akit társaival együtt 1961-ben erőszakoltak meg. A Bors információi szerint eredetileg nem is Zsuzsát nézték ki maguknak.

A laphoz került periratok alapján elmondható, hogy 55 éve Kiss egyáltalán nem volt ilyen bűnbánó. A trió valószínűleg nem Takáts Zsuzsát, hanem a barátnőjét szemelte ki, őt pedig csak a szerencséje mentette meg a nemi erőszaktól – legalábbis a bírósági ítélet szövege erről árulkodik:

Lantos László vádlott 1961. július 2-án ismerkedett meg [név kitakarva\ Zsuzsanna sértettel, aki barátnőivel együtt kint volt a nemzeti sportuszodában. Ekkor – bár Lantos inkább a sértett barátnőjével, XY-nal foglalkozott – megállapodtak abban, hogy a sértett ismét kimegy az uszodába… 1961. évi július hó 4. napján sértett egy másik barátnőjével ment oda, minthogy XY-nak odahaza házimunkákat kellett végeznie.

Lantost viszont nem izgatta, hogy a kiszemelt lány nincs ott az uszodában, elkérte Várszegi Lajostól a lakása kulcsát, és oda invitálta Takáts Zsuzsát, ahol megerőszakolták a fiatal lányt. (Kedden közben kiderült, hogy Kissék a medencében egy másik lánnyal is erőszakoskodtak.)

Hagyták őket beszélgetni

Gyanúsítottakat nem szokás magukra hagyni, a bírósági iratok tanúsága szerint a viszont rendőrök nem igazán igyekeztek megakadályozni, hogy a trió tagjai összebeszélhessenek. A perirat szerint a

a három vádlottat a XIII. kerületi rendőrkapitányságról átszállították a Tolnai Lajos utcába. A vádlottakkal gépkocsiba beülő rendőr a szolgálati szabályzat ellenére csak egy darabig volt a rabszállító kocsiban, majd a gépkocsivezető mellé ült előre, így a három vádlott nyugodtan beszélgethetett.

Kiss László ekkor közölte a többiekkel, hogy mondják azt, hogy Zsuzsa önként közösült velük, de akart száz forintot, és azért jelentette fel őket, mert nem fizettek. Lantos és Várszegi elvetette Kiss javaslatát.

(via Bors)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top