Aktuális

Ki hinné? Csak minden második magyarnak van biztosítása

A magyarok 40 százalékának nincs biztosítása. Vagy ha van is nekik, mindössze egyetlenegy. Állítólag el vagyunk maradva az átlagtól.

Míg a társadalom egyik felének épphogy van egy biztosítása, addig a másik részének kettő vagy három is jut. Sőt az emberek 14 százaléka négyféle biztosítást is kötött. Nem is lehet kérdés, hogy a legelterjedtebbek a lakásbiztosítások. De hogy ezek közül mennyi az önként vállalt és mennyit követelnek a bankok a hitelesektől, erre nem tért ki a tanulmány. A lakásbiztosítások után jönnek csak az élet- és a gépjármű-biztosítások. A nyugdíjbiztosításokat például a jobb anyagi helyzetűek választják. Viszont a lakosság kevesebb mint 40 százaléka hallott csak arról, hogy az állam adókedvezménnyel támogatja a nyugdíjbiztosításokat.

Azok, akiknek nem szerepel a terveik között nyugdíjbiztosítás, a fizetési nehézségekre hivatkoztak. Csendben jegyezzük meg, hogy ez persze kicsit sem meglepő. Hiszen ha valakinek megélhetési gondjai vannak, nem valószínű, hogy biztosításokat akar majd kötögetni. A Századvég Alapítvány legfrissebb kutatásából az is kiderül, hogy a magyarok 83-85 százaléka elégedett a biztosítójával…

Ki hinné? Csak minden második magyarnak van biztosítása

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top