Aktuális

80 éves bácsit vertek meg a ramadán megsértéséért

Egy pakisztáni rendőr és bátyja azzal vádolták az idős embert, hogy ételt árult a ramadán vége előtt, emiatt pedig jól megverték...

 A hindu vallású bácsi bűne állítólag az volt, hogy ételt árult este – még a ramadán böjtjét lezáró esti vacsora előtt, és egy banánt is jóízűen elmajszolt. Az eset hírét a Jawar állomás helyi rendőrfőnöke is megerősítette “A rendőr és a bátyja földhöz vágták az idős embert, és ütlegelni kezdték. Mikor az emberek kiszabadították a testvérpár kezei közül, már nagyon rosszul volt, és több sebesülést is szerzett” – mesélte.

A férfit kórházba szállították, véres képeit pedig azonnal elkezdték megosztani Facebookon és Twitteren. A közösségi média egy emberként lépett fel az agresszív testvérpár ellen, és végül elérték, hogy letartóztassák őket.

Pakisztán vallási szempontból majdnem homogén, a Föld második legnépesebb muszlim országaként tartják számon. A népesség 97%-a muzulmán, a maradék 3 pedig hindu és keresztény. A kisebbségben élők emiatt sokszor válnak vallási indíttatású erőszak áldozataivá. A ramadán idején még gyakoribbak a támadások.

Forrás: huffingtonpost

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top