Aktuális

9 év börtönt kapott a gólyatábori erőszakoló

Harmadfokon végre jogerősen is elítélték a két évvel ezelőtt a fonyódligeti gólyatáborban erőszakoskodó férfit. A 40 éves fotós megverte, a nemi erőszak közben pedig végig fényképeket készített az elsőéves egyetemista lányról.

Jogerősen kilenc év börtönre ítélte a harmadfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla szerdán azt a 40 éves budapesti férfit, aki még 2014 augusztusában az Eötvös Loránd Tudományegyetem fonyódligeti gólyatáborában megerőszakolt egy lányt. A fiatal lány szerint nem sok kellett ahhoz, hogy a férfi megfojtsa az erőszak közben.

A táblabíróság helybenhagyta a Kaposvári Törvényszék tavaly novemberi ítéletét, amely az első fokon eljáró Fonyódi Járásbíróság meglehetősen szerényen kiszabott hét és fél éves büntetését kilenc évre súlyosbította.

A 2014 szeptembere óta előzetes letartóztatásban álló férfi fotósként dolgozott a gólyatáborban, ahol a vád szerint 2014. augusztus 30-án kora hajnalban megtámadta, fojtogatta, ököllel verte, megöléssel fenyegette, majd megerőszakolt egy budapesti elsőéves hallgatót. A történtekről fotókat is készített, amelyekkel áldozatát akarta zsarolni.

9 év börtön kapott a gólyatábori erőszakoló (fotó: )
9 év börtön kapott a gólyatábori erőszakoló – fotó: Sóki Tamás, MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top