Aktuális

A 300 ezres fizetés ellenére is kevés a buszsofőr Budapesten

Már a buszsofőrökből sincs elég, pedig a 3-as metró pótlására legalább 300-400 új emberre lenne szükség. A 300 ezres fizetés ellenére sem talál elegendő buszvezetőt a közlekedési vállalat.

Már a közlekedési vállalatok is létszámhiánnyal küzdenek. Több száz sofőr hiányzik a buszok volánja mögül. A fővárosi szolgáltatási tender győztese legfeljebb a konkurenciától csábíthat el képzett, tapasztalt buszvezetőket, pedig kicsi az esély, hogy vidékről Budapestre költözzön a munkaerő.

A fővárosi vonalak és a vidéki viszonylatok között óriási a különbség. A budapesti forgalom pörgő ritmusa, a szigorúan vett menetrend, a végállomási pihenők hiánya és a nagy utasszám jóval megterhelőbb a vidéki nagyvárosi vagy agglomerációs járatokhoz képest.

A buszsofőri pálya az utóbbi időben egyre kevésbé vonzó, ennek részben az alacsony bér az oka. A piacon a BKV-nál a legnagyobb a leterheltség, az átlagfizetés bruttó 300 ezer forint – írja csütörtöki számában a Népszabadság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top