Aktuális

Megkövezte a kalauzt a leszállított utas

Bezárkózott a vonat vécéjébe a jegynélküli utas, de mégis leszállították. Cserébe kővel dobálta meg a kalauzt és a vonatot is. Mindkettőt eltalálta.

Kővel dobott meg egy bliccelő utas Levélen egy kalauzt, aki könnyebb sérüléseket szerzett, a vonat huszonnégy percet késett az incidens miatt – olvasható a Kisalföldben. A jegy nélküli utazó először a vécében próbált meg láthatatlanná válni a Győr–Hegyeshalom viszonylaton közlekedő vonaton, de a kalauz kiszúrta, és Levélen sikerült leszállíttatnia.

Sértve érezte magát a bliccelő, ezért a vasúti töltés bazaltköveivel megdobálta a vonatot és a kalauzt is. A kövek találtak, a kalauzt a mentők kórházba szállították, szerencsére könnyű sérüléssel megúszta az incidenst, a vonat sérüléseiről a cikk nem tesz említést.

Egyre gyakrabban érik támadások a kalauzokat. Idén augusztus 18-ig 68 eset történt, tavaly összesen volt ennyi. 2014-ben ez a szám 52, míg 2013-ban 60 volt, és többségében nem jártak személyi sérüléssel. 

Olvass többet a kalauzokról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top