Aktuális

Elnémulhat novembertől a Class FM

Meglehetősen nagy bajba került a Class FM. Nagyon úgy tűnik, a rádióadó november 20-tól elnémulhat. A frekvencia használatára ugyanis még ki sem írták a pályázatot...

A Class FM médiahasználati jogosultsága 2016. november 19-én lejár. A Médiatanács augusztus 1-jén kérte fel az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot, hogy dolgozza ki a kereskedelmi rádiós adóhálózat frekvenciatervét. A Médiatanács egy-két héten belül véglegesíti és közzéteszi a pályázati felhívás tervezetét, amelyről legkésőbb október elejéig döntenek. A pályázati procedúra pedig további 60 napot vehet igénybe.

Mindez magyarán azt jelenti, hogy november 19-ig a frekvencia használatáról biztosan nem születik döntés, így a Class FM november 20-tól elnémulhat. Sőt, a fentiek fényében az is kizárt, hogy új kereskedelmi rádió jelentkezzen be ettől a naptól az országos lefedettségű adón. A Class FM nem köthet ideiglenes szerződést  a Médiatanáccsal, mert arra csak helyi médiaszolgáltatás esetében vagy szerződésmegújítás után nyílik lehetőség, ráadásul erre vonatkozó kérelmet sem nyújtottak be. Szóval, nagyon úgy tűik, megpecsételődött a Class FM sorsa.

Elnémulhat novembertől a Class FM

(VG)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top