Aktuális

Nyíregyházi gyilkosság: egy szót sem szól anyja halála óta a kislány

Két napja kezdték volna az első osztályt a lelőtt nyíregyházi házaspár ikergyermekei. A történtek miatt valószínűleg egy év halasztás vár rájuk.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, szerda délután egy román állampolgárságú férfi, aki Sátoraljaújhelyen főorvosként praktizált, fegyvert ragadott és rátámadt egy nyíregyházi házaspárra. A gyanú szerint féltékenységből lőtt: a feleséget egy lövéssel azonnal megölte, míg a férjet életveszélyesen megsebesítette. Őt jelenleg a nyíregyházi Jósa András Megyei Oktatókórházban ápolják, állapota továbbra is életveszélyes.

A vérfürdőnek szemtanúi voltak a házaspár hétéves ikergyermekei. Lea és Lázár csütörtökön kezdték volna az első osztályt az általános iskolában, de tekintettel a történtekre, erre nem került sor. A két, sokkos állapotban lévő gyermekre most ideiglenesen az idősebb rokonok vigyáznak.

A tragédiával kapcsolatban vélhetően a gyerekeket is kihallgatják majd. Dr. Bilkei Pál kriminálpszichológus a Borsnak elmondta, az ilyen kihallgatást játékos feladatokhoz hasonló módszerekkel végzik: babákon játszatják el a történteket, vagy lerajzoltatják. Mindezt egy speciális környezetben, egy úgynevezett meghallgatási szobában, egy pszichológus és egy pedagógus jelenlétében.

Még több hír a nyíregyházi gyilkossággal kapcsolatban: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top