Aktuális

Eljárás indul a kutyát lelövő vadász ellen

Etikai vizsgálati indul a vadász ellen, aki lelőtte a francia turisták kutyáját szeptember elején. A turisták lezártnak tekintik az ügyet.

Még mindig nincs vége a lelőtt francia juhászkutya ügyének. A turisták pár napja a rendőrséggel együtt rekonstruálták a kutya lelövésének körülményeit, ahol többek között az is kiderült, hogy messzebb volt tőlük az eb, mint ahogy azt ők tippelték. A kutya lelövésének jogosságát az Országos Magyar Vadászkamara sem vitatja, mégis etikai vizsgálat indít a szalkszentmártoni vadász ellen.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, a vadász, állításával ellentétben, nem hantolta el a fácánkergetés közben lelőtt kutyát, hanem látható azonosítóitól megfosztva egyszerűen a Dunába dobta a tetemet. Ez a kamara szerint szabálytalan, ezért indul a kamarai vizsgálat.

A rendőrség is vizsgálja, hogy olyan helyről lőtt-e a vadász, ahonnan tényleg nem láthatta a kutya gazdáit, illetve lövésével veszélyeztette-e a közeli kerékpárúton közlekedőket.

A kutya gazdái már lezártnak tekintik az ügyet. Köszönetet mondanak azoknak, akik segítettek nekik, de arra kéri az embereket, hogy hagyják békén a vadászt. Néhai kutyájuk hamvait már megkapták, számukra ez már elég – derítette ki az Inforádió.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top