Aktuális

Állami támogatást kaphatnak a bajba jutott CBA-dolgozók

Kész támogatást nyújtani az NGM azoknak a volt CBA-s dolgozóknak, akiket érint az észak-magyarországi boltbezárás.

A Nemzetgazdasági Minisztérium követi a Palóc Nagykereskedelmi Kft. körül kialakult helyzetet, és aggódik a dolgozók sorsa és elmaradt béreinek kifizetése miatt. Bár a tárcánál bíznak benne, hogy mihamarabb rendeződik a helyzet, és nem kerül sor elbocsátásokra. Átmeneti likviditási problémák felmerülésekor a minisztérium kész munkahelymegőrző támogatást biztosítani a vállalkozásnak.

Ezzel párhuzamosan a járási hivatalok foglalkoztatási osztályai felkészültek a lehetséges elbocsátásokra.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, bezártak a CBA-k Észak-Magyarországon, ma már nem nyitottak ki a Palóc Nagykereskedelmi Kft. alá tartozó üzletek, mert a CBA felmondta a franchise-szerződést a céggel. A kft. 1300 munkavállalóval Nógrád megye legnagyobb foglalkoztatója. Czékmán József ügyvezető igazgató tegnap azt mondta, a konkurencia érdeklődik az üzletek iránt, amikben ma leltározást tartanak, és várhatóan a jövő héten újra kinyitnak.

A CBA közben felszólította a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-t hogy a korábbi CBA üzletekből távolítsák el a kötelező arculati elemeket és a logókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top