Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Aktuális

Felfüggesztették a gyermekotthon pedofil igazgatóját

Azonnali hatállyal felfüggesztette állásából a bicskei gyermekotthon igazgatóját és belső vizsgálatot rendelt el az EMMI, miután a minisztériumban értesültek a szexuális zaklatás gyanújáról.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma már szeptember 23-án értesült a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban történ szexuális zaklatás vádjáról, így azonnal felfüggesztette az intézmény igazgatóját állásából és rendőrségi feljelentés mellett belső vizsgálatot rendelt el. Az RTL Klubon szerda este a Házon kívül című műsorban beszélt arról a gyermekotthon két lakója, hogy János bácsi, az igazgató éveken át molesztálta őket. A minisztérium a gyermekotthonokban több ellenőrzést, az esetek feltárását és a bűnösök megbüntetését ígéri.

A szerdai riportban a két fiú névvel és arccal vállalta mindazt, amit átélt a bicskei gyermekotthonban. Elmondták, hogy szeptember elején egy 18 éves társuk a folyamatos szexuális zaklatás miatt a vonat elé vetette magát. Ez volt az a pont, amikor egyikük bement a rendőrségre és feljelentést tett szexuális zaklatás miatt.

Pop Mert Julián 13 éves volt, amikor az iskola igazgatója molesztálni kezdte. A most 22 éves fiú akkor nem mert szólni senkinek sem, magát hibáztatta a történtekért. Egy másik fiút, Illés Leventét nyolc hosszú évig szexuálisan zaklatott János bácsi, akiről az otthon lakói körében nyílt titok volt, hogy a fiatal fiúk a gyengéi.

Az igazgató ellen egy hónapja folytat nyomozást a rendőrség. A cselekményekkel kapcsolatba hozott “János bácsi” amúgy Bicske díszpolgára, huszonhat éve vezeti az intézményt.

(index)

Címlap

top