Aktuális

Sok nő akar határvadász lenni

A jelentkezők, akiknek a 15 százaléka nő, fizikai, pszichikai és alkalmassági vizsgálaton vesznek részt.

A határvadásznak jelentkezők mintegy 15 százaléka nő. Eddig 5300-an érdeklődtek a lehetőségről, 1510 pályázatot nyújtottak be, közülük 215-en nők – írja a hirado.hu.

Határvadász-toborzás a fővárosi Hungexpón megrendezett Drónverseny & Robotika Show-n 2016. szeptember 10-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Határvadász-toborzás a fővárosi Hungexpón megrendezett Drónverseny & Robotika Show-n
MTI Fotó: Mohai Balázs

A toborzást szeptember 1-jén kezdték meg, a felvételi eljárás folyamatosan zajlik. A jelentkezők fizikai, pszichikai és alkalmassági vizsgálaton vesznek részt, s ha kifogástalan az életvitelük is, egy két hónapos alapképzést kapnak. Már az alapképzés időtartama alatt megilleti őket munkabér, ez bruttó 150 ezer forint. Ha teljesítik az alapvizsgát, rendőr őrmesterként már 220 300 forintos bruttó alapbért keresnek.

A jelentkezőknek 12 hónapos próbaidőt kötnek ki, ez idő alatt kiderül mindenkiről, hogy alkalmas-e erre a hivatásra, illetve ő maga is eldöntheti, valóban ezt a pályát képzeli-e el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top