Aktuális

Már Németországban is felütötte fejét a bohócbűnözés

Bohócok riogatják a gyanútlan németeket, a rendőrség kemény fellépést ígér, de még csak egy 16 éves srácot kaptak el.

Horrorbohócnak nevezik azokat a banditákat Németországban, akik az utóbbi időben bohócnak öltözve, fegyverrel vagy anélkül riogatnak, és néha bántalmaznak is gyanútlan járókelőket korra és nemre való tekintet nélkül.

Majd egy tucatnyi bohóctámadásról tud a német rendőrség, a jelenség főként az ország északkeleti részén fekvő Mecklenburg-Elő-Pomerániában és Észak-Rajna-Vesztfáliában harapódzott el.

  • Rostockban csütörtökön baseballütővel vert össze egy 19 éves fiút egy bohócruhás, majd péntek reggel egy buszmegállóban késsel riogatott egy 15 éves fiút.
  • Greifswaldban csütörtök reggel láncfűrészes bohóc riogatott egy buszmegállóban embereket, majd egy biciklist vett üldözőbe. Este szintén láncfűrészes bohócok riogattak gyerekeket két helyszínen is.
  • Weselben csütörtök este láncfűrészes horrorbohóc ugrott egy kutyasétáltató nő elé, de a fűrészt nem sikerült beindítania, a nő elszaladt, múlt hét szombaton pedig pisztollyal és késsel lépett fel fenyegetően egy bohócjelmezes két férfival szemben.
  • Bochumban szerdán hozta a frászt egy ötfős gyerekekből álló csoportra a város egyik aluljárójában egy késsel fenyegető bohóc.

Egy 16 éves fiút sikerült elkapnia a rendőröknek, aki bohócjelmezbe öltözve, baseballütővel a kezében megfenyegette több ismerősét, ellene eljárást indított a rendőrség.

A német rendőrség értetlenül áll a jelenség előtt, attól tartanak, hogy az Amerikában pár hónapja feltűnt jelenség Németországban is egyre gyakrabban történik majd meg a szintén tengerentúlról érkezett halloween közeledtével. A rendőrség szerint csak kemény és következetes hatósági fellépéssel lehet feltartóztatni a folyamatot.

Az amerikaiaknak annyira elegük lett a bohócokból, hogy a McDonald’s kénytelen megválni Ronaldtól, a bohóctól, aki már 1963 óta a cég kabalafigurája.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top