Aktuális

Jászol alá szorult lovat mentettek a tűzoltók

A tűzoltók nemcsak baleseteknél vagy égő házak eloltásánál segítek. Gyakran hívják őket állatok mentéséhez is. Így történt ez szerda reggel is, amikor Mindszenten egy jászol alá beszorult lovat szabadítottak ki.

A hódmezővásárhelyi tűzoltókat riasztották szerda reggel a közeli településre, Mindszentre. Egy lába a jászol vaspántja mellé szorult, és az állat önerőből nem tudott szabadulni a fogságból. A mentésben a tűzoltóknak a helyi önkéntesek is segítették. Végül hidraulikus feszítővágóval vágták le a vaspántot a ló lábáról.

Ahogyan a megyei katasztrófavédelem szóvivője a Délmagyarnak elmesélte, évente 10-12 állatokkal kapcsolatos esethez riasztják őket. Nyáron leginkább a szárnyaikat próbálgató, repülni még nem tudó kisgólyák esnek ki a fészekből, és szorulnak segítségre. Az őzek párzáskor kerülnek bajba, bemerészkednek a városba, csatornába esnek, kerítésléc közé szorulnak, de a temetőkbe is bejárnak, ilyenkor lépnek közbe a tűzoltók.

Mindszentre vonultak a tűzoltók a jászol alá szorult lóhoz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top