Aktuális

Kétmillión felül kerestek a hevesiek tavaly

Remekül teljesített adózás szempontjából Heves megye, többen több adót vallottak be, mint egy évvel korábban. Az éves átlagos jövedelem a megyében meghaladt a kétmillió forintot.

Közel 275 milliárd forintot kerestek a Heves megyeiek 2015-ben, azaz az egy főre jutó éves jövedelem meghaladta a kétmillió forintot. Idén már több mint 123 ezer személyi jövedelemadó-bevallás érkezett a Nemzeti Adó és Vámhivatal megyei adóigazgatási központba, egy százalékkal több, mint tavaly. Adójának egy százalékát a bevallást készítők fele ajánlotta fel egy civil szervezetnek vagy egyháznak, így összesen 850 Heves megyei szervezet kapott az összesen 156 millió forintnyi felajánlásból. 

Az adóhatóság örül annak, hogy egyre kevesebb a hibásan benyújtott adóbevallás, bár az is igaz, hogy egyre több hevesinek készíti el a bevallását. Legutóbb majdnem hatezren kérték meg a NAV-ot, hogy számítsa ki helyettük a befizetendő adót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top