Aktuális

Rengeteg diáknak vissza kell fizetnie az ösztöndíját

Felsőoktatási hallgatók ezreinek kell visszafizetnie az államtól kapott ösztöndíja felét, mert nem szerezték meg időben a diplomájukat.

2650 felsőoktatási hallgató fizethet, ők azok, akik nem szerezték meg időben, augusztus végéig az oklevelüket, így állami ösztöndíjuk felét vissza kell adniuk.

A Magyar Nemzet cikke emlékeztet, a hallgatók nyilatkozatban vállalták: ha egyáltalán nem szereznek oklevelet vagy azt a képzési idő másfélszeresénél hosszabb idő alatt teszik, visszafizetik az állami ösztöndíjat. Így például négy féléves képzésnél legfeljebb hat félév alatt kell megszerezni az oklevelet. Azoknak a diákoknak, akik 2013 szeptemberében kezdték meg tanulmányaikat, idén augusztus végén járt le az oklevélszerzési határidejük.

Az ösztöndíj felének visszafizetésére kötelezettek 60 százaléka mesterképzésben, 25 százaléka felsőoktatási szakképzésben, míg a többi hallgató alapképzésben tanult.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top