Aktuális

Személyi kölcsön vagy hitelkártya? Érvek, hogy biztosan jól válassz

Ha van egy nagyszerű ötleted, amelynek a megvalósításához pénzre van szükséged, mindenképpen érdemes elgondolkodni azon, hogy hogyan juthatsz a megfelelő összeghez. A lehetőségek közül az egyik legkézenfekvőbb az, hogy egy bankhoz fordulsz.

Amikor hitelhez szeretnél jutni, és megtaláltad a megfelelő pénzintézetet, már csak egy fontos lépés vár rád: alaposan meg kell ismerned a bank által kínált konstrukciókat, és ki kell választanod közülük azt, amelyik a legkedvezőbb a számodra.

Népszerű a személyi kölcsön

A legtöbb bank kínál személyi kölcsönt. Az érdeklődés e hitelforma iránt egyre nagyobb, mivel az elmúlt időszakban folyamatosan csökkennek a kamatok. Csak idén már eddig másfélszer annyi személyi kölcsönt vettek fel a magyarok a felmérések szerint, mint tavaly. A személyi kölcsön egy olyan hitelforma, amelyet a pénzintézetek magánszemélyeknek nyújtanak. A felvett összeg szabadon felhasználható, és természetesen nincs fedezete.

Az ilyen kölcsönök futamideje általában 24–84 hónap. Így hosszabb időszakban nem is érdemes gondolkodni. A személyi kölcsönök általában alacsonyabb fix havi jövedelem mellett is elérhetőek. A megítélt összeg persze arányos a fizetéssel. A hitelforma másik nagy előnye, hogy viszonylag gyorsan elbírálják. A korábban a vidék bankjaként is ismert intézetben például a törlesztési napot is meg lehet választani és a személyi kölcsönbe adóstársat is be lehet vonni.

 Személyi kölcsön vagy hitelkártya? Érvek, hogy biztosan jól válassz

Hitelkártya: így érdemes használni

A hitelkártyákat okosan kell használni. Bár általában elég magas rajtuk a kamat, ha az ember betartja a szabályokat, és mindig úgy törleszt, ahogyan a szerződése megköveteli, jól is járhat azokkal. Aki a törlesztési határidőt tudja vállalni, és mindig időben visszafizeti a kártyáról előre levásárolt összeget, az nem fog ráfizetni erre hitelformára, amely valljuk be, gyakran nagyon jól jöhet.

Ha az ember hó végén hitelkártyáról vesz télikabátot, de az árát a következő hó eleji fizetésből azonnal visszafizeti, még a határidő lejárta előtt, akkor segítség a kártya. Ha viszont nem történik meg a befizetés, azonnal jönnek a nagy kamatok. Tudatosság mindenképpen szükséges az ilyen hitelekhez, hiszen mivel ennyire kézenfekvő a hitelkártyák használata, mindig önkontrollt gyakorolni a tulajdonosának, ha nem akar eladósodni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top