Aktuális

Itt vészelik át az esőt a gáton dolgozó közmunkások

Egy fekete takarófólia alatt vészelik át az esőt és a szelet a Maros árterében dolgozó közmunkások. A vízügy szerint rossz idő esetén a gátőrházba húzódhatnának vissza a közfoglalkoztatottak, de az messze van.

Maguk tákoltak esőbeállót a Maros makói szakasza mentén dolgozó közmunkások, hogy legyen hová húzódniuk, ha esik az eső. Haza nem mehetnek, mert akkor nem igazolják le a napjukat. A munkások a Maros árterében lévő erdőszakasz megtisztításán dolgoznak az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Ativizig) megbízásából. A hivatal igazgatója a Délmagyarnak azt mondta, hogy a közfoglalkoztatottak egy-egy gát- vagy csatornaőrházhoz vannak beosztva. Rossz idő esetén a kijelölt őrtelepre tudnak bemenni, és megvárni az eső végét. Akik nem akarnak élni ezzel, az saját döntésük alapján, a helyszínen várják meg az eső végét, és ilyenkor készítenek maguknak alkalmi esőbeállót.

Nagy hidegben a munkaterületeket közel az őrházakhoz jelölik ki, hogy óránkénti melegedési lehetőséget biztosítsanak a közmunkásoknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top