Aktuális

Így bünteti a bíróság az elhagyott Gerzson anyukáját

Megszületett az ítélet annak a miskolci nőnek az ügyében, aki tavaly magára hagyta az akkor két és fél éves kisfiát az utcán. Gerzson azóta már újra beszél, de szülei felügyeleti jogát megvonták.

Döntött a bíróság annak a felelőtlen anyának az ügyében, aki tavaly ősszel magára hagyta az akkor két és fél éves kisfiát Miskolcon. A bíróság egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte az anyát, aminek végrehajtását három évre felfüggesztette.

Tavaly ősszel egy ország kereste az anyát, akiről közben kiderült, hogy további öt gyermek édesanyja. Miután több nap múlva előkerült az anya, azt állította, hogy nem is ő, hanem az élettársa hagyta el Gerzsont. Az anyát annyira nem érdekelte, mi van Gerzsonnal, hogy nem tett bejelentést eltűnéséről a rendőrségnek, a gyermekről megjelent rendőrségi felhívás ellenére sem jelentkezett, sőt a nyomozó hatóság telefonos megkeresésére nem reagált.

A felelőtlen anyát, aki közben megszülte hetedik gyermekét is, megfosztották mindegyik kiskorú gyermekének felügyeleti jogától, figyelemmel arra is, hogy 7 gyermekéből 6 már állami gondoskodásban van.

Az ügynek nincs még vége, mert a vádlott védőügyvédje fellebbezéssel élt az ítélet ellen, így az ügy másodfokon folytatódik.

Olvass még a Gerzson-ügyről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top