Aktuális

Indul a karácsonyi adórazzia

Indul a karácsonyi bevásárlóroham, és indulnak az adóellenőrök is ellenőrzésre. Ígéretük szerint célirányosan és a megszokottnál többször csapnak le a webáruházakra, bevásárlóközpontokra és a kínai üzletekre is.

A NAV munkatársai a karácsonyi ünnepek előtt a megszokotthoz képest gyakrabban keresik majd fel a webáruházak, a bevásárlóközpontok, a kínai üzletek mellett a piacokat és a vásárcsarnokokat is. Az adóellenőrök ezúttal leginkább a karácsony slágertermékeit és a téli szezonban keresett árucikkeket forgalmazó kereskedőket vizsgálják. Az adórazziával szeretnék ugyanis kiszűrni a tényleges bevételt eltitkoló vállalkozásokat.

A NAV munkatársai a kamionosakat sem kímélik, figyelik a a külföldről érkező és a kivitelre szánt termékek kereskedelmét is. Az áruszállítás ellenőrzése mellett célállomásokon is megjelennek majd.

A karácsonyi országos razzia előtt a NAV munkatársai elemezték a korábbi ellenőrzések, az adóbevallások, az ekáerből és az online pénztárgépekből érkező adatokat, így szeretnék ugyanis kiszűrni, az ország mely területein és melyek azok a vállalkozások, amelyeknél a legnagyobb az adócsalás kockázata.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top