Aktuális

Elindult a karácsonyi lottóláz

Már árulják a szelvényeket az El Gordo Navidad nevű lottójátékhoz, aminek az összdíjazása közel 720 milliárd forint! Ez a lottó a spanyolok nagy kedvence, évente egyszer húzzák, kétszáz éve hagyományosan december 22-én.

1812 óta minden évben megtartják Spanyolországban az El Gordo Navidad nevű lottójátékot, amiben az ország 98 százaléka részt vesz. Ez egy népünnepély, amikor az emberek az utcára mennek, és együtt szurkolják végig azt a 3 órát, amíg kihúznak minden nyereményt. A játék akkor kapott nagyobb nyilvánosságot, amikor egy falu minden lakosa – egy kivétellel – nyert 29 millió forintot a lottón. 

Az El Gordo Navidad azért olyan népszerű, mert a nyerési esély sokkal magasabb a megszokottnál – minden hetedik szelvény nyer valamekkora összeget. A játék nem a nálunk játszott lottóhoz, hanem inkább a tombolához hasonlít: a játékos nem a számokat tippeli meg, hanem fix számot tartalmazó szelvényt vehet 20 euróért. A szervezők idén 2,31 milliárd eurónyi, azaz 720 milliárd forintnyi nyereményt osztanak szét a szelvénytulajdonosok között.

A nyerőszámokat és a hozzájuk tartozó nyereményt két külön gömbből húzzák a lottósorsoláson, a számokat pedig  a San Ildefonso iskola tanulói énekelve teszik közzé egy 3-4 órás előshow-műsorban, amit az állami tévé élőben közvetít.

Amióta már az interneten is lehet játszani, nem csak a spanyolok privilégiuma a karácsonyi lottón való részvétel. Az online lottózókban bárki vehet szelvényt.

fortunaweb.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top