Aktuális

Anyát és lányát gázolta el egy tótkomlósi fiú

Az édesanya a helyszínen meghalt, lánya életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor egy 19 éves fiú elütötte őket.

Még június elején történt halálos gázolás Mezőhegyes külterületén. Két kerékpáros nőt ütött el a 19 éves tótkomlósi fiú, anyát és lányát.

A most vádat emelő Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség szerint mindkét sértett láthatósági mellényt viselt, a KRESZ előírásának megfelelően, kerékpárjuk működő (villogó) ledes világítással ki volt világítva.

Bár a vádlott már 400 méterről észlelte az előtte haladó kerékpárosokat, és lett volna helye megelőzni a kerekeseket, mégis elgázolta őket.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja; az irányadó büntetési tételkeret 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés büntetés.

A járási ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó fogházbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el a közúti járművezetéstől, és kötelezze őt a nyomozás során felmerült több mint 450 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Battonyai Járásbíróság előtt folytatódik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top