Aktuális

Ismét elítélték a csaló nőgyógyászokat

Azt a látszatot keltették a Nyíró Gyula Kórház Meddőségi Centrumának egykori vezetője és társai, hogy az Országos Egészségpénztár nem finanszírozza a szükséges beavatkozást, azt csak a magánrendelésen lehet elvégezni. Ezzel szemben a műtő és a berendezés is a kórház tulajdona volt, és támogatta a kezelést az OEP.

Az ügyben már a másodfokú tárgyalást tartotta a Fővárosi Törvényszék, mert a vádlottak fellebbeztek a Pesti Központi Kerületi Bíróság korábbi ítélete ellen. A megismételt tárgyaláson a törvényszék az elsőrendű vádlottat mentesítette a felfüggesztett börtönbüntetés alól, viszont fenntartotta az 1,8 millió forint pénzbüntetést. A másodrendű vádlott szülész-nőgyógyászt a törvényszék mentesítette a pénzbüntetés alól, és három évre próbára bocsátotta. A harmadrendű vádlott védőnőt – az elsőfokú ítéletet helybenhagyva – szintén három év próbára bocsátották. 

A vádirat szerint a vádlottak 2003 és 2005 között bérbe adták a Nyírő Gyula Kórháznak az elsőrendű vádlott cége tulajdonában lévő lézeres laparoszkópiás műtétek elvégzéséhez szükséges modern műszereket, majd a betegeknek azt mondták, hogy ezeket az eljárásokat nem finanszírozza az OEP, csak magánrendelésben, térítés ellenében vehetők igénybe. Ezzel szemben a betegeket a kórház vette fel, a kórház műtőjében operálták őket, a korszerű eszközök bérleti díjaként pedig a kft. megkapta az OEP-finanszírozás negyven százalékát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top