nlc.hu
Aktuális
Átcímkézték és eladták a lejárt szavatosságú húst

Átcímkézték és eladták a lejárt szavatosságú húst

Megváltoztatta az elsőfokú ítéletet a másodfokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék annak a két férfinek az ügyében, akik korábban lejárt szavatosságú élelmiszereket címkéztek át és tévesztették meg a fogyasztókat.

Meglepő módon megváltoztatta az elsőfokú ítéletet a Budapest Környéki Törvényszék másodfokú tanácsa annak a két férfinek az ügyében, akik lejárt, rossz minőségű termékeket hoztak forgalomba. Másodfokon három-, illetve egymillió forint értékű pénzbüntetést, valamint mindkét vádlottra egy évet meghaladó börtönbüntetést szabott ki a bíróság, a szabadságvesztést két év próbaidőre felfüggesztették.

A vádlottak a szavatossági idők meghamisításával, a fogyasztókat megtévesztve jó minőségűként adtak el 12 millió forint értékű terméket, ezzel bűncselekményt követtek el, és jogosulatlan bevételhez is jutottak. Az elsőrendű vádlott E. S. F. német állampolgárságú cégtulajdonos hosszabb ideje foglalkozott hivatásszerűen élelmiszer-kereskedelemmel. Magyarországon 2002 és 2006 között több ilyen tevékenységű céget is alapított, tulajdonában állt a M.E.G.A. Trade Kft., a M.E.G.A. Logistik Kft., a MEGA-FOOD Kft. és a MEGA-FOOD DIS Kft. A másodrendű vádlott a M.E.G.A. Logistik Kft. törökbálinti raktár működéséért felelt.

Az első fokon eljáró Budakörnyéki Járásbíróság szerint nem volt bizonyított, hogy forgalomba hozatal vagy a fogyasztás időszakában a termékek rossz minőségűek lettek volna, ezért a vádlottakat  felmentette.

Az eljárás harmad fokon tovább folytatódik.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top