Aktuális

Nem bírja a posta a karácsonyi rohamot

Hatalmas munkaerőhiány van a postánál, a még ott dolgozók terhelése pedig egyre csak nő.

Komoly bajok vannak a postai küldemények kiszállításával országszerte – írja a 444. Rengeteg a késve érkező vagy eltűnt küldemény, és a postások is egyre idegesebbek. A portál úgy tudja, az elmúlt hetekben több kereskedelmi cég is felmondta a postával kötött szerződését, mert megbízhatatlan lett a csomagok kézbesítése. A posta budaörsi logisztikai központjánál alakult ki a legnagyobb probléma, ez pedig az egész országban érezteti a hatását. 

A vállalatnál a rossz fizetések miatt sokan mondtak fel, és nem vettek fel új embereket a helyükre. Ez pedig újabb felmondásokat generált, hiszen a megmaradt emberek terhelése nőtt. Mostanra hatalmas a munkaerőhiány. A portálnak nyilatkozó forrás szerint Nyugat-Magyarországon és Budapest környékén a legrosszabb a helyzet. Elképzelhető az is, hogy hamarosan teljesen összeomlik a posta.

Ebben a helyzetben ráadásul még a karácsonyi Erzsébet-utalványok kézbesítése is a posta feladata lett, ami még tovább növeli a dolgozók terheit. Ebből következően úgy tűnik, hogy nagyon sokan nem fogják megkapni karácsonyig sem az Erzsébet-utalványt, sem pedig a csomagjaikat.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top