Aktuális

Autósok figyelem! Kamuszerelők verik át a gépkocsik tulajdonosait!

A Magyar Autóklub felhívásában arra figyelmezteti az autósokat, hogy egy új, trükkös módszerrel ismeretlenek pénzt csalnak ki a gyanútlan járművezetőktől.

A Magyar Autóklub mai napon kiadott felhívásában arra figyelmezteti a gépkocsi-tulajdonosokat, hogy ne dőljenek be, ha autójukhoz visszatérve egy ismeretlen várja őket, aki látszólag segítőkészen arra figyelmezteti őket, hogy autójuk meghibásodott.

Még akkor is, ha az autó tényleg problémás, érdemes inkább ismert szerelőre bízni (Fotó: Tumblr)
Még akkor is, ha az autó tényleg problémás, érdemes inkább ismert szerelőre bízni (Fotó: Tumblr)

A csalók jellemzően valamilyen műszaki hibát említenek – folyik az olaj, hibás a kerék, stb. – és nyomatékosítani próbálják az áldozatban, hogy autója balesetveszélyes. Aki bedől a trükknek, annak felajánlják szakértő segítségüket, olajat hoznak vagy egyéb szükséges alkatrészt.

Ha az autós beleegyezik, előre elkérik a pénzt, mondván, arra szükség van az alkatrész pótlásához, majd felszívódnak. A Magyar Autóklub értesülései szerint több tízezer forinttal is megkárosítottak már autósokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top