Aktuális

M3 buszbaleset: kártérítést fizet az utazási iroda

A szombat éjszakai buszbaleset sérültjeinek és az elhunytak hozzátartozóinak kártérítési előleget fizet az utazási iroda. Az M3-as autópályán Mezőkeresztes és Mezőkövesd között történt tragikus balesetben hárman meghaltak, huszonnyolcan pedig megsérültek.

Az utazási iroda a Facebookon tette közzé, a szombati halálos buszbaleset okait a hatóságok már vizsgálják. Az autóbuszon utazók szerint a sofőr nem tudta elkerülni a balesetet, melyet egy, az autóbusz elé az előzésből visszatérő és megcsúszó személyautó okozott. A gépkocsi a busznak csapódott.

A több évtizedes gyakorlattal rendelkező buszvezető megpróbálta elkerülni az ütközést, de a manővert követően a jármű felborult. “Miután a buszbalesetért való felelősség megállapítása még hosszabb időt igényel, de a tragédiában érintett családok most szorulnak segítségre, a Grand Tours 2000 Kft. ügyvezetése úgy határozott, a felelőssége elismerése nélkül kártérítési előleget fizet az érintettek, illetve családjaik részére, amely összeg a felelősség megállapítása után kerül elszámolásra a károkozó felelősségbiztosításának terhére” – írja Facebook-oldalán az utazási iroda. A balesetben meghalt három utas családjai részére 500 ezer forintot utalnak, míg a súlyosan sérült utasokat megkeresik, és “tájékozódás után nekik is segítenek”.

Az utazási iroda kéri a balesetben érintett utasokat, illetve hozzátartozóikat, jelentsék be igényeiket a Grand Tours 2000 Kft. debreceni székhelyén.

Címlapfotó: Vajda János – MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top