Aktuális

Berlini merénylet: százezer eurós jutalom a nyomravezetőnek

Immár nyilvános körözés és százezer eurós nyomravezetői díj van érvényben a 24 éves Anis Amri ellen, akit a hétfő esti berlini gázolásos merénylet elkövetésével gyanúsít a német rendőrség.

A tunéziai születésű 24 éves Anis Amrit gyanúsítja a német rendőrség a hétfő esti berlini gázolásos merénylet elkövetésével. Először egy pakisztáni férfit fogtak el, ám később kiderült, hogy az igazi tettes benne felejtette a kamionban személyes iratait, így tudta beazonosítani a rendőrség.

Berlini merénylet: százezer eurós jutalom a nyomravezetőnek
Anis Amri – forrás: bild.de

Anis Amri a körözés szerint 178 centiméter magas, nagyjából 75 kilogramm súlyú, a haja fekete, a szembe barna. “Vigyázat: erőszakot alkalmazhat, és fegyver lehet nála!” – áll a német rendőrség felhívásban.

Hétfő este Berlin nyugati részének központjában, az egyik leghíresebb karácsonyi piacon egy kamion belegázolt a tömegbe, tizenketten meghaltak, csaknem ötvenen megsérültek, többen súlyosan. A halálos áldozatokról egyelőre annyit tudni, hogy hatan német állampolgárok. A sebesültek közül tizenketten továbbra is súlyos állapotban vannak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top