Aktuális

Kicsi az esélye a fehér karácsonynak

Szinte nulla az esélye a fehér karácsonyra, de legalább némi melegedés és eső várható a közelgő ünnepen.

Nagyon valószínűtlen, hogy fehér karácsony legyen Magyarországon. Bár szombat éjjel és vasárnap hajnalban a keleti országrészben eshet némi hó, a napközben érkező enyhülés miatt az eső fog esni. Pénteken országosan borult, párás idő várható, jelképes hószállingózás, ónos szitálás az Észak-Dunántúl kivételével bárhol előfordulhat. A minimumok mínusz 2 és mínusz 5 fok között várhatók, ám napközben sem melegszik 0 fok fölé a hőmérséklet. 

Szombaton is borult, párás idő várható zúzmarás ködfoltokkal. Este az északkeleti tájakon lehet némi havazás, másutt eső, ónos eső adja meg a hangulatot a szentestéhez. Éjszaka –5 fokig csökken a hőmérséklet, nappal pedig akár 1 fok is lehet. 

Vasárnap, karácsony első napján változatlanul felhős lesz az ég, északkeleten ismét lehet némi havazás, eső, ónos eső. Felerősödik a szél, nappal 2-8 fok közötti hőmérséklet várható. Karácsony másnapján, hétfőn még melegebb lesz, akár 10 fokig is emelkedhet a hőmérséklet. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top