Aktuális

Ez történik ma, Tordai Teri születésnapján

Budapesten szerda reggel 07:35-kor kel fel a Nap, és 15:56-kor nyugszik. Napközben pedig ilyesmikre számíthatunk:

2016. XII. 28.

Ezen a napon:

1869-ben szabadalmaztatják a rágógumit. 1941-ben megszületik Tordai Teri. 1989-ben Alexander Dubcek lesz a csehszlovák parlament elnöke.

Ez történik ma, Tordai Teri születésnapján

A nap mottója:

Miért van az, hogy a szüleim, akik olyan jóságosak, és annyira szeretnek, sehogy sem tudják felfogni, miben is élünk mindannyian? Sem a gondolataimat, sem az érzéseimet? Vagy velem is ugyanez lesz majd, és a gyerekeim rám is ilyen értetlenül néznek majd, és azt gondolják: az apánk olyan jóságos, és annyira szeret bennünket, de nincs miről beszélni vele? Bele van bonyolódva a saját unalmas, érdektelen világába. Nem, ilyen nem eshet meg velem.

Ljudmila Ulickaja

Névnap:

December huszonnyolcadika Kamilla, Apor, Apród, Ármin, Gáspár, Gazsó, Ince napja.

December huszonnyolcadikán született:

Tordai Teri színésznő, Richard Clayderman zongoraművész, Denzel Washington színész és Linus Torvalds, a Linux atyja

Időjárás:

Az északnyugati szelet kedd éjfélig a délnyugati és az északkeleti országrész kivételével még több helyen viharos (60-75 km/h) lökések kísérik. A Dunántúl északi és keleti részén, illetve a Duna-Tisza közén várható a legerősebb szél, kiemelten a Kisalföldön, a Dunántúli-középhegységben, Pest megyében helyenként 75-90 km/h körüli széllökések is előfordulnak. Az éjszaka második felében valamelyest veszít erejéből a szél, majd szerda napközben a legerősebb széllökések ismét több helyen elérhetik 60-70 km/h-t, illetve északkeleten kevéssel 70 km/h feletti széllökések is lehetnek. CSAPADÉK: Kedd este, késő este a Dunántúlon, középső országrészben, illetve az északkeleti határvidéken észak felől egy gyengébb, jellemzően záporos formájú csapadékzóna vonul át. Az eső, havas eső mellett a hegyekben, illetve az északkeleti határvidéken kevés hó is hullhat. Szerda hajnalban a Nyugat-Dunántúlon az eső, havas eső mellett a csapadékhullás kezdetén átmeneti ónos eső sem kizárt. A magasabban fekvő helyeken nyugaton (Soproni-hegység, Kőszegi-hegység) ugyanakkor főként a reggeli órákban kevés hó is valószínű.

Napi horoszkóp:

A Kos jegyűek számára ezt mondja a szerdai horoszkóp: “Ma nyugodtan kérdőjelezd meg azt, amit mások mondanak neked. Nem mintha hazudnának, de ők sem tudhatnak mindent”. A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top