Aktuális

Történetek, amik bizonyítják, hogy 2016 nem is volt annyira rossz év

Azután, hogy George Michael és Carrie Fisher is csatlakozott ahhoz az egyre hosszabb, képzeletbeli listához, amin azok szerepelnek, akik 2016-ban hagytak itt minket, nehéz 2016 szép pillanatairól írni. Pedig voltak ilyenek is. Ezek közül gyűjtöttünk most össze néhányat.

Lássuk be, 2016-ot sokan sokféleképpen kívántuk már a francba az eltelt közel 12 hónapban. És nem véletlenül. Ebben az évben távozott közülünk Alan Rickman, Prince, David Bowie, a leghíresebb magyar színésznő, Gábor Zsazsa, és tegnap, váratlanul, 53 éves korában a popikon George Michael is. Hogy tényleg csak néhány nevet említsünk. De ez még nem minden: 2016 júniusában Nagy-Britannia a Brexittel kilépett az Európai Unióból, az Egyesült Államok pedig novemberben elnökének választotta a milliárdos üzletembert, Donald Trumpot, aki szerint a “nőkkel úgy kell bánni, mint egy darab szarral“.

Nos, egy ilyen felsorolás után nehéz az igazán felemelő, pozitív történésekre összpontosítani, pedig szerencsére ezekből is akadt. Méghozzá szép számmal. Kezdjük is el a legszebb pillanatok felelevenítését a 2016-os riói olimpiával.

1. Szelfin egyesült Észak- és Dél-Korea

A kettészakadt országot az olimpia eszméje hozta össze egy fotó erejéig két tornásznak köszönhetően. A 17 éves, dél-koreai Li Un Dzsu és a 27 éves, észak-koreai Hong Un Dzsong az elődöntők során találkoztak össze: nem törődtek az országaik között feszülő ellentétekkel, hanem beszélgetni kezdtek egymással, és aztán még egy közös fotót is készítettek.

A közös képet már a megjelenése utáni órákban az olimpia legikonikusabb felvételeként emlegették, és pár nap alatt milliók osztották meg ismerőseikkel “erre való az olimpia” felkiáltással.

 Történetek, amik bizonyítják, hogy 2016 nem is volt annyira rossz év

2. 9 nappal az olaszországi földrengés után, élő kutyát mentettek a romok közül

2016 augusztusában Olaszország történetének egyik legsúlyosabb földrengését élte át: a legfrissebb adatok szerint 36 éve nem volt olyan erős földmozgás az országban, mint idén. A rengés a földdel tett egyenlővé több, kisebb olasz várost, köztük a mesés Amatricét, és kioltott legalább 300 emberéletet.

A katasztrófát követően történtek azonban csodás megmenekülések is: ilyen volt, mikor több mint 9 nap után, élve mentették ki a romok közül Romerót, az összezavarodott golden retrivert. A kutya öröme valóban leírhatatlan volt, mikor a mentőegységek rátaláltak és kiszabadították fogságából.

Íme:

3. Az NLCafé szerkesztősége örökbe fogadott, majd felújított egy iskolai mosdót

Amikor az NLCafé a Domestos mosdófelújító kampányának médiatámogatója lett, még nem gondoltuk, hogy a szerkesztőség sokkal “közelebbi” viszonyba fog kerülni az iskola mosdójával, mint egy képriport.

A kampány során bemutattuk a döntőbe került 10 iskolát, mindegyik településen jártunk, kicsit mindenhol megszakadt a szívünk, és egy idő után nem volt kérdés: mi is örökbe fogadunk egy mosdót. Az pénzadományon túl vállaltuk, hogy személyesen is segítünk, ha tudunk. Az azonban hamar kiderült, hogy egy csapat újságíró és menedzser kezébe adni a hidegburkolást és a vízvezeték-szerelést nemcsak értelmetlen vállalkozás lenne, de veszélyes is. Úgyhogy marad a festés, egy augusztusi napon az NLCafé szerkesztősége és a Centrál Médiacsoport néhány lelkes önkéntese leutazott Gamásra, és festettünk, ameddig csak bírtunk… Íme:

Történetek, amik bizonyítják, hogy 2016 nem is volt annyira rossz év
Történetek, amik bizonyítják, hogy 2016 nem is volt annyira rossz év
Történetek, amik bizonyítják, hogy 2016 nem is volt annyira rossz év

A felújításról és a projektről még többet tudhatsz meg, ide kattintva.

4. Legnagyobb vágya vált valóra: óvónő lett a Down-szindrómás lányból

20 évvel azután, hogy Down-szindrómája miatt eltanácsolták az iskolából, Noelia Garella valóra váltotta gyermekkori álmát, és pedagógus lett. A fiatal nő óriás akaraterőről és elszántságról tett tanúbizonyságot ezzel, és ő lett egész Latin-Amerika első Down-szindrómás óvónője. Noelia azt mondja, az általános iskolában sokat csúfolták és szörnyetegnek hívták, de ennek ellenére kitartott elhatározása mellett, mert mindig is gyerekekkel szeretett volna foglalkozni.

Noelia főnöke szerint született tehetség, és csak egyetérteni tudunk vele, miután megnéztük ezt a videót arról, milyen hangulat van a 31 éves lány foglalkozásain:

5. Kukások váltották valóra a magyar kisfiú álmát

Vannak gyerekek, akik odavannak az rendőrautókért, vannak, akik a tűzoltóautókat lesik szájtátva, és mindannyian hallottunk már kicsikről, akik hihetetlen izgalommal várják reggelente a kukásautót. Utóbbi csoportba tartozik Peti is. A kisfiút decemberben óriási meglepetés érte.

Édesanyja megkereste a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-t és arra kérte őket, hogy segítsenek meglepni kisfiát a születésnapja alkalmából, akinek a legnagyobb vágya, hogy közvetlen közelről is megnézhessen egy szemeteskocsit.

Peti nem akart hinni a szemének, amikor a házuk előtt leparkolt az imádott kukásautó, és a narancssárga ruhába öltözött emberek tortával és ajándékokkal a kezükben várták. Örömében önfeledten ugrált és tapsolt.

Történetek, amik bizonyítják, hogy 2016 nem is volt annyira rossz év

Olvass még több megható történetet az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top