Aktuális

Meghalt Kovács Barnabás

Hetvenegy éves korában meghalt Kovács Barnabás, a Magyar Sí Szövetség északi szakágának szövetségi kapitánya. Az egykori válogatott autóbalesetben vesztette életét.

Hetvenegy évesen, autóbalesetben meghalt Kovács Barnabás, a Magyar Sí Szövetség (MSSZ) északi szakágának szövetségi kapitánya. Temetéséről a család később intézkedik, a szervezet saját halottjának tekinti.

Kovács Barnabás a Honvéd színeiben tizennyolc éves koráig versenyzett, több ifjúsági bajnokságot nyert, egyúttal tagja volt az alpesi válogatott keretének. Edzői pályája 1972-ben indult, miután elvégezte a tanári és sí szakedzői szakot a Testnevelési Főiskolán. Tizenhárom évig irányította a magyar válogatottat, majd Hollandiában, Chilében, Argentínában és Ausztráliában edzette az adott nemzetek legjobbjait.

1992-ben a magyar válogatott edzőjeként vett részt az albertville-i, majd az 1994-es lillehammeri téli olimpián. A kétezres évek végén hazatért, oroszlánrészt vállalt a Magyar Sí Szövetség szakmai feladatainak kidolgozásában és megvalósításában. Előbb szövetségi kapitányként valamennyi szakágért felelt, majd 2016 januárjában átadta szövetségi kapitányi helyét alpesi síben Stark Mártonnak, és attól kezdve a sílövészetet, a sífutást és a síugrást magában foglaló északi szakág szövetségi kapitányaként dolgozott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top