Aktuális

Továbbra is késnek a karácsonyi csomagok a postán

Továbbra is vannak olyan csomagok, melyeknek már karácsony előtt meg kellett volna érkezniük a címzetthez, ám még mindig a Magyar Posta labirintusaiban kóborolnak valahol.

Nem bírta a Magyar Posta a karácsonyi rohamot. Olyannyira nem, hogy így, másfél héttel karácsony után is vannak még olyan csomagok, melyek nem érkeztek meg a címzetthez.

Európán belül 3–5 nap alatt kézbesít normál esetben a Magyar Posta. Karácsony előtt azonban lényegében összeomlott a szervezet csomagküldő szolgálata – írja a Magyar Nemzet. Egy hazai webáruház tulajdonosa arra panaszkodott a lapnak, hogy a karácsony előtt feladott csomagok még mindig nem értek célba, az ügyfeleik egyre türelmetlenebbek, a posta nyomonkövetési rendszere pedig nem működik megfelelően.

A lap felhívja a figyelmet arra, hogy a Magyar Posta komoly munkaerőhiánnyal küzd, az alkalmazottak alacsony fizetésért nem akarnak ott dolgozni, inkább átmennek más csomagküldő cégekhez.

Korábban a 444 azt írta: a vállalatnál az is nagy gondot okoz, hogy a felmondott alkalmazottak helyére nem vettek fel új embereket, ez pedig újabb felmondásokat generált, hiszen a megmaradt emberek terhelése nőtt. A portálnak nyilatkozó forrás szerint Nyugat-Magyarországon és Budapest környékén a legrosszabb a helyzet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top